fbpx

…mentorálásban, ismeretátadásban, gyakorlati segítségnyújtásban

Tovább folytatódik a sorozat, amelyben betekintést nyújtok, mi minden tartozik a munkámhoz szakmai vonatkozásokban és azon túl, s hogy egy-egy feladatrészben mit szeretek a legjobban.

Az előző sorozatrészben ígértem, hogy ezúttal arról mesélek kicsit, mit szeretek leginkább abban, amikor újabb tudásanyagokat, gyakorlati segédanyagokat készítek, illetve új recepteket fejlesztek.

Ha már ismeritek kicsit a munkásságomat, szemléletemet, akkor tudjátok, hogy nagyon nagy hangsúlyt fordítok az ügyfeleim edukálására.

Ez az egyik meghatározó pillére azoknak a folyamatosan fenntartható sikereknek, eredményeknek, változásoknak, amik megvalósulnak az emberek életében, akikkel foglalkozom, akiknek segítek.

Hogy mi minden tartozik az edukáláshoz?

Hétről-hétre újabb és újabb ismeretanyagokkal látom el az ügyfeleimet az együttműködésünk ideje alatt, hogy értsék, lássák az összefüggéseket a testük, szervezetük működésével és a táplálkozásukkal, életmódjukkal kapcsolatban.

Az ismeretanyagok – közérthető, könnyen értelmezhető megofgalmazásban – segítenek egy átfogó, rendszerezett tudás kialakításában.

Ebből aztán a gyakorlat által folyamatosan fenntartható tudatosság alakul.

Gyakorlati segédanyagokat, útmutatókat, tervezőket, csekklistákat is adok, amelyek, megkönnyítik az egészséget támogató táplálkozás kialakítását, mindennapos teendőit.

A segédanyagok rengeteg tippet, trükköt, megoldást nyújtanak az időhatékony, költséghatékony rutinhoz. Élethelyzet függvényében akkor is praktikusan megoldható minden, ha valaki egész nap úton van, mert olyan a munkája vagy éppen kisgyermekes anyukaként otthon tölti a nap nagy részét.

Szintén fontos gyakrolati segítség a receptek kategorizált tárháza.

Ezek mind saját fejlesztésű receptek, csoportosítva reggelik, ebédek, vacsorák, desszertek és nassok, turmixok, fermentált ételek kategóriákban.

Ez a receptgyűjtemény természetesen kompatibilis a személyre szabott étrend tervvel, amely az egyéni érzékenységeket, intoleranciákat is figyelembe véve készül.

A receptek általában egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, így játszi könnyedséggel kialakítható a napi étrend.

No de lássuk, mit szeretek leginkább abban, amikor ezeknek az anyagoknak a fejlesztésével fogalalkozom!

Új tudásanyagok, ismeretanyagok készítésekor egy adott témát igyekszem körüljárni, minél szélesebb körű megközelítésből és minél közérthetőbben.

Nagyon szeretem ebben a fázisban a kutatómunkát, amikor megfelelő forrásokban utánaolvasok a témának, a vonatkozó összefüggéseknek. Különösen jó érzés ebben a folyamatban megtapasztalni, ahogy a már meglévő ismereteim mélyülnek, erősödnek. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor egy ház alapozásakor a földet tömörítik, hogy az megfelelően szilárddá, stabillá, teherbíróvá váljon.

Új gyakorlati segédanyagokat gyakran az ügyfeleim kérdései, igényei inspirálnak, de van úgy, hogy saját tapasztalatomat írom meg segédanyagként, hogy azzal még egyszerűbbé, életszerűbbé váljon az új életmód az embereknek.

Ebben, ami leginkább felvillanyoz, az a hasznosság érzése. Tudni és a visszajelzésekből is konstatálni, hogy mennyit jelentenek, mekkora segítséget jelentenek ezek az anyagok a mindennapi rutin kialakításában.

És itt vannak a receptek, a saját fejlesztésű funkcionális ételek.

Ez egy nagyon színes és sok feladatrésszel járó történet.

Számszerű mennyiségekkel megírni a receptet és az elkészítésben is pontos paramétereket adni hozzá.

Elkészíteni, megfőzni, majd olyan formában tálalni, hogy az kvázi profi ételfotóként is megállja a helyét. Ehhez persze megfelelő kellékek, eszközök és fényviszonyok is kellenek.

Íme, néhány példa:

Banánocs chia desszert bogyós gyümölccsel, pirított mandulával.

Orosz hússaláta hozzávalók, fázisfotó.

Csokis szuflé lisztmentesen:
recept itt!

A leginkább azt szeretem mindezekben,

amikor az ideális körülmények már adottak (például süt a nap), s akkor „berendezhetem” a tányérnyi étel környezetét és elkezdhetem fotózni.

Jó esetben szinte nem is kell utómunka, ha a természetes fény visszaadja az eredeti színeket, de előfordul, hogy egy kis utómunkával még „életre kell kelteni” az étel valódi színvilágát, hangulatát.

És persze az is nagyszerű érzés, amikor a családom megkóstol egy újonnan készített ételt és konstatálják, hogy ez ismét nagyon finomra sikeredett. 
Vagy amikor az ügyfeleim jelzik, hogy mennyire finomak és egyszerűen elkészíthetők az ételek, amiket a recepttárban kapnak.

A következő sorozatrészben egy olyan dologról írok majd részletesebben, ami összefüggésben áll a fejlődésemmel és a marketinggel is.

Tartsatok velem!

Addig is, ha van kedvetek, nézzetek körül kicsit az oldalamon: mi az a funkcionális táplálkozás, vagy mit takar a mentorálás a különböző választható csomagokban.

Ha kérdésed van, keress meg bátran, örömmel segítek! 

Pin It on Pinterest