Úgy alakult, hogy az első, blogindító bejegyzéshez a nőnap adja az aktualitást.
Nem kell hozzá extra hozzávaló és ha időben elkészítjük, arra is alkalmas, hogy megkínáljunk vele minden rajongót, hódolót, illedelmes úriembert, aki felköszönt minket nőnap alkalmából. 🙂
Hozzávalók:
6 tojás
60 g eritrit vagy 50 g GAL Glicin
csipet só
60 g kókuszreszelék finomra őrölve
150 g étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, azaz lehetőleg nem cukros)
1,5 dl habtejszín vagy kókusztejszín
Elkészítés:
1
6 tojás sárgáját 60 g eritrittel simára keverünk, majd hozzáadjuk a 60 g finomra őrölt kókuszreszeléket.
A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és könnyedén hozzáadjuk a kókuszos masszához.
2
Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük a „tésztát” és egyenletesen szétkenjük benne,
közben a sütőt előmelegítjük.
150 C fokon légkeveréssel 15 percig sütjük.
3
A sütőből kivéve egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla.
Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
4
Közben a csokikrémhez a 150 g étcsokoládét egy tányérban összetörjük. A másfél dl tejszínt forróra melegítjük, ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.
5
A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a krémet egyenletesen rákenjük. Ezután ismét feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Felszeleteljük és a szeleteket szépen tányérra rendezzük.
Nőnapra vagy más alkalomhoz vendégvárónak, de akár egy hétvégi ráérős családi süteménynek is remek választás lehet. Próbáljátok ki Ti is!