fbpx

Úgy alakult, hogy az első, blogindító bejegyzéshez a nőnap adja az aktualitást.

Nem kell hozzá extra hozzávaló és ha időben elkészítjük, arra is alkalmas, hogy megkínáljunk vele minden rajongót, hódolót, illedelmes úriembert, aki felköszönt minket nőnap alkalmából. 🙂

Hozzávalók:

6 tojás

60 g eritrit vagy 50 g GAL Glicin

csipet só

60 g kókuszreszelék finomra őrölve

150 g étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, azaz lehetőleg nem cukros)

1,5 dl habtejszín vagy kókusztejszín

Elkészítés:

1

6 tojás sárgáját 60 g eritrittel simára keverünk, majd hozzáadjuk a 60 g finomra őrölt kókuszreszeléket.

A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és könnyedén hozzáadjuk a kókuszos masszához.

2

Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük a „tésztát” és egyenletesen szétkenjük benne,
közben a 
sütőt előmelegítjük.

150 C fokon légkeveréssel 15 percig sütjük.

3

A sütőből kivéve egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla.

Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

4

Közben a csokikrémhez a 150 g étcsokoládét egy tányérban összetörjük. A másfél dl tejszínt forróra melegítjük, ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.

5

A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a krémet egyenletesen rákenjük. Ezután ismét feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Felszeleteljük és a szeleteket szépen tányérra rendezzük.

Nőnapra vagy más alkalomhoz vendégvárónak, de akár egy hétvégi ráérős családi süteménynek is remek választás lehet. Próbáljátok ki Ti is!

Pin It on Pinterest