fbpx

Régóta nem hoztam már receptet ide a blogba, de most a húsvét közeledtével is újra aktuális, hogy valami fincsi, egészséges desszerttel meglepjelek Titeket.

Mivel most a gyerekekkel együtt folyamatosan itthon vagyok, gyakrabban merül fel az igény – hétköznaptól, hétvégétől függetlenül -, hogy valami nassolni való is kerüljön az asztalra.

Ezt a szuflé receptet vettük elő újra, ami ismét nagy siker volt, s most ezt szeretném Veletek is megosztani.

A massza, mivel lisztmentes, nyersen kiválóan működik csoki-moussként is akár, kisütve pedig nagyon krémes szufléként.

Hozzávalók:

2 db tojás

90 g étcsokoládé vagy étcsoki pasztilla (minél nagyobb kakaótartalommal, 60-80%)

50 g vaj vagy kókuszzsír

2 ek eritrit vagy GAL Glicin

csipet só

Elkészítés:

1

A csokoládét darabokra tördeljük és a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk.

Félretesszük, hogy hűljön.

2

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük az eritrittel vagy glicinnel, majd hozzákeverjük a langyosra hűlt olvasztott vajas csokoládéhoz.

Homogénre keverjük.

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük és kis adagonként lazán hozzákeverjük a csokis masszához.

3

A szuflé-formákat vagy hőálló pohárkákat kivajazzuk, beletöltünk a masszából annyit, hogy a formát maximum 2/3-ig töltse meg. Magasabb falú tepsibe 2 pohárnyi vizettöltünk, beleállítjuk a formákat, berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 10-15 perc alatt 170 fokon készre sütjük.
(Akkor kész, amikor már kissé kérges és repedezett a teteje.)

4

Ki is emelhetjük a szuflé formából és kistányéron tálalhatjuk, de elfogyaszthatjuk a formából is.

Vanília fagyi helyett tálalhatjuk mascarpone krémmel és (idény)gyümölccsel:

én most vettem először epret idén, azzal díszítettem.

A krémet mennyiségileg arányosan a szuflé mennyiségéhez igazítva mutatom.
(A megadott mennyiségekből kb 5 pohárnyi szuflé készül.)

Hozzávalók:

150 g Mascarpone

1 tojás

3 tk eritrit vagy glicin

Elkészítés:

A 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét 1 tk édesítővel kemény habbá verjük és félretesszük.
A sárgákat 2 tk édesítővel és a rumaromával robotgéppel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk a Mascarponét.
Amikor már krémes, belekanalazzuk a kemény habbá vert fehérjét és szépen eldolgozzuk.

Húsvétra vagy más alkalomhoz vendégvárónak, de akár egy hétvégi ráérős családi desszertnek is remek választás lehet.

Próbáljátok ki Ti is!

Pin It on Pinterest