fbpx

Hogyan szépül meg a bőr a táplálkozás hatására?

 A kéretlen tanácsokért, megjegyzésekért általában senki nem rajong.

Különösen nem egy 22 éves fiatalember, aki művész lévén fokozottan igényes a megjelenésére, beleértve az arcbőre állapotát is. És akinek amúgy sem kis bosszúságot okozott korábban, hogy valamit kezdjen az arcán rendszeresen megjelenő gyulladt pattanásokkal, piros foltokkal.

Nagyjából innen indult Petivel az együttműködésünk. Ez volt a legfőbb kiinduló pont, ahol elhatározta, hogy hozzám fordul segítségért. No meg az a meglepő – ugyanakkor még inkább elismerésre és követésre méltó – szándék, hogy megtanuljon egészségesen, tudatosan táplálkozni és hosszú távon egy egészséges életmódot kialakítani.

Szeretettel mutatom be Nektek Méri Pétert, aki szintén a legkedvesebb ügyfeleim közé tartozik. Pontosabban tartozott, mert éppen a héten telt le a 8 hetes együttműködésünk, az általa választott Dynamic csomag keretében.

Peti zongoraművész, a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskola (Hochschule für Music und Theater München) hallgatója, tanulmányai mellett zongoraórákat ad diákoknak.

Egy éve, hogy teljesen önálló lábra állt (önellátóvá vált), mostanra pedig az is megérett benne, hogy egészség-tudatossá tegye a táplálkozását és ennek mentén az életmódját.

Tudta, hogy bizonyos fizikai problémái szoros összefüggésben állnak a táplálkozással és azzal is tisztában volt, hogy a megoldás felé vezető utat is itt kell keresnie. Ebben a legjelentősebb tényező a bőre állapota volt (gyulladt pattanásokkal, kiütésekkel, piros foltokkal) és az, hogy megelégelte az ehhez kapcsolódó kéretlen megjegyzéseket, tanácsokat. Emellett meg akart szabadulni az allergiától és néhány kilótól.

Így aztán Peti segítségért fordult hozzám. Pillanatok alatt leegyeztettük a részleteket, sorra kerítettük az állapotfelmérést és neki is láttunk a szakmai munkának.

Hogyan indultunk?

Peti étrendjében az egyik legfőbb cél a gyulladáscsökkentés volt megfelelő ételekkel, illetve az emésztőrendszeri regeneráció, ami következtében elkezdtek csökkenni, majd elmúltak az allergiás panaszok.

Figyelmet fordítottunk arra is, hogy a szervezete célzott támogatást kapjon a stresszel szembeni védekezőképességben.

A mindennapos konyhai teendők ajánlásait szintén személyre szabottan – egyedülálló, egyetemista fiatalember berendezkedéséhez igazodva – alakítottuk.
Finom, változatos, laktató, tápláló ételekkel, mégis egyszerűen kivitelezve.

2019. május

Hogyan haladtunk és mire jutottunk?

Peti elképesztő precizitással, fegyelmezettséggel és aktivitással valósított meg minden teendőt, amire látványosan jöttek a javulások, pozitív tapasztalatok.
Nagyon jó volt vele együtt dolgozni, igazán büszke vagyok rá, mint remek tanítványra!

Amit el akart érni ebben a programban, azt mind elérte, sőt, elmondása szerint sokkal többet kapott.

A bőre, ami korábban rendszeres időráfordítást és különleges bánásmódot igényelt, de leginkább esztétikailag zavarta őt, mára teljesen megszépült: még akkor is csak ritkán fordul elő egy-egy pattanás, amikor úgy adódik, hogy „melléeszik”.
Sokak számára szembetűnő a változás, most már dicsérik, milyen szép lett az arcbőre.

3 kg – szerinte – felesleg is leolvadt róla, így sokkal komfortosabban, energikusabban érzi magát.

Megszűntek az allergiás tünetei, panaszai, amik amúgy minden tavasszal kínozták az utóbbi években.

Sokkal energikusabbá, teherbíróbbá vált, ami cseppet sem közömbös a 6-8 órás gyakorlóidők, koncertfelkészülések, a koncertteljesítmény és melette a tanítás szemszögéből sem.

És amit a legutolsó konzultációnkon említett, hogy fegyelmezettebbé, türelmesebbé vált.

Lehet, most azt kérdezed, hogy az elért eredmények mögött mi a titok?

Mindössze annyi, hogy Peti elkezdett valóban táplálkozni: valódi tápanyagokkal ellátni a szervezetét. Céltudatosan és fegyelmezetten, tudással kiegészítve.

Amikor pedig ezt a támogatást a test megkapja, akkor az Isten által belehelyezett képességénél fogva maga is csodákra képes: gyönyörűen elkezdi helyreállítani magát, visszaállítani az egyensúlyából kibillent folyamatokat.

Peti összefoglalója

Örömmel osztom meg Veletek Peti tapasztalatait, sikereit az ő tollából is, amit az együttműködésünkről írt.

Olvassátok szeretettel!

 

Pontosan 2 hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy szeretnék átváltani a tudatos és egészséges táplálkozásra.
Mivel még egyetemista vagyok, úgy gondoltam, most még alkalmas az idő erre, hiszen ebben a korban tanul a legtöbbet az ember. 😉

A bőrömön lévő gyulladt pattanások, a tavasszal jelentkező fűallergia, és talán még egy 2-3 fölösleges kiló (bár ez nem volt annyira mérvadó) már igencsak megkövetelte, hogy szakemberhez forduljak.

Annát már családbarátként régóta ismertem, így nem volt kérdés, hogy az ő szakmai tanácsadása alá rendelem magamat. Az elején még ugyan kicsit szkeptikusan mentem bele :D, de mindenképpen változtatni akartam, plusz Annáról mint táplálkozási tanácsadóról mindenki jó véleménnyel volt, így hát én is elkezdtem nála a 2 hónapos „Dynamic” programot 🙂

Az eredmény magáért beszél: a fűallergiámnak semmi nyoma (pedig már közel 2 hónapja benne vagyunk a tavaszban), a gyulladt pattanások is eltűntek, és 3 kilogramm fölöslegtől is sikerült megválni. És itt még nincs vége…

+ Megszerettem a főzést/sütést, sőt hobbymmá vált, holott előtte nagyon nagy akaraterő kellett ahhoz, hogy valaminek nekiálljak, most pedig már kísérletezek. 😉

+ Ha keveset is alszom (5-6) órát, még akkor is a tudatosan elkészített reggelik akkora energialöketet adnak a nap kezdésének (megjegyzem, nem iszok reggelente kávét!), hogy teljes erőbedobással tudom végezni a dolgomat egész nap.

+ Anna szintúgy ujjászületett keresztény, mint én, így a konzultációk során a Bibliából is kaptam útmutatókat, hogy miképpen vélekedik a Szentírás az étkezés egyes területeiről.

Tehát a legnagyobb megelégedéssel és hálával szeretném mindenki figyelmébe ajánlani, hogy a tudatos táplálkozással a szervezet sok hibája és hiánya elhárítható és megjavítható! 

Köszönöm Anna! 🙂

Méri Péter

2019.05.07.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy a fizikai problémák megoldása felé vezető leghatékonyabb, legrövidebb út miért éppen a funkcionális táplálkozás, akkor ide kattintva olvashatsz erről!

Pin It on Pinterest