fbpx

Ismerj meg jobban!

További képzések, amelyeket elvégeztem:

2019. Laborleletek értékelése a természetgyógyászati gyakorlatban
2019. Emelt szintű laborelemzés
2019. Ganoterápia prevenciós tanácsadó

Ábrahámné Bergmann Anna vagyok, boldog családban élek  férjemmel és 3 gyermekünkkel.

Az egészségtudatos élet iránti igényem több, mint 20 éve alakult ki bennem, s azóta folyamatosan képzem/képeztem magam, eleinte autodidaktaként, később már tanácsadói céllal különböző képzéseken.

2015 nyara óta foglalkozom táplálkozás- és életmód tanácsadással, jelenleg funkcionális táplálkozás tanácsadóként.


2018 novemberében hoztam létre a Táplálko-ZÓNÁ-t, egy olyan hely gyanánt, ahol a valódi táplálkozással, helyes ismeretek alapján minden várakozás felett javíthatunk az állapotunkon és támogathatjuk a szervezetünket, hogy az egészségben szolgáljon minket.

Okleveleimet az alábbi képzéseken szereztem:

2015. Testszerviz Akadémia

2016. International Sporttrainer Academy – Életmód és Táplálkozás Tanácsadó tanfolyam

2018. Ezokurzus-Bodywakes – Funkcionális Táplálkozási Ismeretek képzés

A funkcionális megközelítés meghatározó a szakmai szemléletmódomban.

Ez azt jelenti, hogy a fizikai panaszokat, tüneteket sosem „kezelni” próbálom, hanem 

kellő körültekintéssel igyekszem Veled együtt feltárni a problémáid mögöttes okait,

majd ezek ismeretében megtervezni a megoldási útvonalat mind a táplálkozásban, mind az érintett életmód-területeken

és személyes mentorálással segítséget nyújtani a kivitelezésben.

Az emberek iránti hozzáállásomban alapvető fontosságú a tisztelet, az érdeklődés és az elfogadás.
Elemi szándékom, hogy segíteni tudjak személyre szabottan Neked is, ha hozzám fordulsz.

Küldetésemnek tekintem, hogy a szaktudásommal úgy tanítsalak meg helyesen táplálkozni, hogy azzal észrevétlenül válj tudatossá,
miközben visszanyered és gond nélkül fenntartod az egészségedet és élmény lesz számodra minden lépés, amit ezen az úton – eleinte a segítségemmel, utána önállóan – megteszel.

Milyen módszerrel dolgozom, mint funkcionális táplálkozás tanácsadó?

Mi különböztet meg másoktól – a Te szempontodból?

 

s

A módszerem nem termékek értékesítésére épül.

Nem termékek az alapvető eszközeim, nem termékértékesítéssel foglalkozom – tanácsadás bőrébe bújtatva.

Ugyanakkor van az a tápanyagokban hiányos állapot, amikor nem csak hogy javasolt, de létfontosságú bizonyos tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok pótlása a helyesen kialakított étrend mellett is.
Ezt minden esetben az állapotfelmérés eredménye szerint mérlegeljük.

Életszerű megoldásokra törekszem ...

… a Te egyéni adottságaidat (ízlésedet, lehetőségeidet, élethelyzetedet) figyelembe véve.

A természetes étrend híve vagyok, természetes receptekkel, egyszerű, hétköznapi ételekkel is könnyen megoldhatóan, kevés eszköz-igénnyel.

Konkrétumokat adok, nem csupán általános, sablonos táplálkozási tanácsokat. Az étrend komplexen tartalmaz recepteket, kategóriákba csoportosítva.

w

Személyre szabott törődés, ...

… egyéni mentorálás.

Osztatlan figyelmet és időt fordítok rád, veled foglalkozom a konzultációkon.

Fontos számomra, hogy Te mit gondolsz, mit tapasztalsz, bátran kérdezhetsz.

Felelősséget érzek irántad

Nem az a típus vagyok, aki egy szimpla étrenddel “letudja” a Neked való segítségnyújtást.

A gyakorlat mellett ismeretet, tudást is adok Neked, ami segíteni fog neked a tudatosság és a fenntarthatóság kialakításában.

Nálam számíthatsz a gyorsaságra.

A választott csomagodtól függően 24-48 órán belül válaszolok az emailben feltett kérdéseidre,

de a kapacitásom függvényében ez lehet csak pár óra is.

Mit mondanak rólam, akikkel már együtt dolgoztam?

{

Fazekas Alexandra

A legelső alkalommal Anna minden részletét feljegyezte a táplálkozási szokásaimnak, a következő alkalmon pedig már rá is világított azokra a dolgokra, amiket eddig rosszul csináltam. Olyan dolgokról van szó, amit alapnak vettem eddig…
Egyetlen egy új információt sem hagytam elveszni, hallgattam rá, nem volt veszteni valóm.

A fogyás azonnal megindult, nem volt egyetlen rossz éjszakám sem a program kezdete óta, energikusabb vagyok, mint valaha,  nincs ellenállhatatlan nassolási vágyam, ami előtte napi szinten többször is rámtört és a bőröm is csodaszép.

{

Papp Mariann

Anna kedves személyisége, a másokra való odafigyelése, az őszinte érdeklődő, barátságos természete magával ragadott. Hálás vagyok Neki, hogy megmutatta nekem az utat és adott egy lehetőséget a kezembe, hogy egészségesebben éljek és így neveljem a gyermekeimet is.

{

Nagy Krisztina

Nem volt olyan kérdés, amire ne kaptam volna választ, Anna nagyon alaposan próbált minél több tudást átadni.
Nagyon köszönöm a rendkívül kedves, megértő és támogató segítségét!

{

S. Fanni

A megismerkedésünk előtt már túl voltam jónéhány több-kevesebb lelkesedéssel végzett fogyókúrán, sőt, egy ideig a Candida-diétát is elszántan követtem, de egyiket sem tudtam hosszú távon fenntartani, így az eredményeiket is legfeljebb csak rövid ideig élvezhettem. Ebből az ördögi körből segített kitörni Anna. …

Végtelen türelmével, odaadásával, segítőkészségével és szüntelen bátorításával, biztatásával, nem mellesleg pedig magas szintű szakmai felkészültségével hétről hétre tudott új praktikus tanácsokat adni úgy, hogy a “félresiklásaim” (pl. a még mindig jellemző rendszertelen alvás) helyett mindig a pozitív megerősítésekre koncentrált, így egy pillanatra sem volt bűntudatom, ha valami nem egészen úgy sikerült, ahogy elterveztük.

Emellett a természetesség, az életszerűség volt az, ami Anna kedvességével párosulva még engem, az igazi anti-konyhatündért is hétről hétre rábírt a főzésre és mindenfajta konyhai kísérletezésre.

Miért fontos a mentorálás?

Meggyőződésem, hogy a táplálkozás terén akkor tudsz – szakértő személy segítsége mellett is – eredményt elérni és az elért eredményeidet élethosszig, gond nélkül fenntartani, ha az útmutatások betartása mellett tudásra is szert teszel.

A célom az, hogy úgy tanulj meg helyesen táplálkozni, hogy azt később önállóan, a segítségem nélkül is  nehézségek nélkül tudd alkalmazni, ne csak addig, amíg én támogatlak ebben.

Ezért fontos a mentorálás az első időszakban, hogy foghassam a kezed, hogy – bár a lépéseket Neked kell megtenned – a legkönnyebb legyen megtanulnod rutinosan járni ezen az új úton.
(Nem mellesleg, ha valamilyen egészségügyi kihívás miatt kell áttérned egy a szervezetedet támogató étrendre, akkor különösen fontos, hogy ezt ne csak ideig-óráig, kúraszerűen alkalmazd, hanem életvitel-szerűen.)

Éppen ezért nálam alap, hogy nem hagylak magadra egy rakás átadott információval, hanem heteken át támogatlak, segítelek, lépésről-lépésre mutatom az utat.

Válaszolok a kérdéseidre és ha nehézségbe ütköznél, segítek nem csak értelmezni azt, hanem átlendülni is rajta.

Ugyanígy alap részemről, hogy a számodra nyújtott gyakorlati segítség, a konkrét kivitelezési javaslatok mellett ellássalak azokkal az ismeretekkel, amikből tudni és érteni fogod a helyesen kialakított táplálkozás miértjeit, magyarázatait.

Az átadott tudásanyagok segítségével világos lesz előtted, mi mit okoz a szervezetedben, mely élelmiszerek az ellenségeid és melyek a barátaid.

Az ismeretekből tudást gyűjtesz, a tudásból pedig tudatosság alakul ki benned.

Ha pedig tudatossá válasz a táplálkozásban, helyes ismeretek alapján, az magát a harmonikus fizikai működést is fogja jelenteni számodra!

{

Németh Frigyesné Gina

Mindent Nagyon Köszönök!

Akkor éltem át ilyet amikor megtanultam autót vezetni. Mondtam az oktatónak hogy olyan valós értékes tudást adott át amit nem lehet elégszer megköszönni.

Örök hála érte Kedves Anna!

Pin It on Pinterest