Ismerj meg jobban!

Ábrahámné Bergmann Anna vagyok, boldog családban élek  férjemmel és 3 gyermekünkkel.

Az egészségtudatos élet iránti igényem több, mint 20 éve alakult ki bennem, s azóta folyamatosan képzem/képeztem magam, eleinte autodidaktaként, később már tanácsadói céllal különböző képzéseken.

2015 nyara óta foglalkozom táplálkozás- és életmód tanácsadással, jelenleg funkcionális táplálkozás tanácsadóként.


2018 novemberében hoztam létre a Táplálko-ZÓNÁ-t, egy olyan hely gyanánt, ahol a valódi táplálkozással, helyes ismeretek alapján minden várakozás felett javíthatunk az állapotunkon és támogathatjuk a szervezetünket, hogy az egészségben szolgáljon minket.

Okleveleimet az alábbi képzéseken szereztem:

2015. Testszerviz Akadémia
2016. International Sporttrainer Academy – Életmód és Táplálkozás Tanácsadó tanfolyam
2018. Ezokurzus-Bodywakes – Funkcionális Táplálkozási Ismeretek képzés

A funkcionális megközelítés meghatározó a szakmai szemléletmódomban.

Ez azt jelenti, hogy a fizikai panaszokat, tüneteket sosem „kezelni” próbálom, hanem 

kellő körültekintéssel igyekszem Veled együtt feltárni a problémáid mögöttes okait,

majd ezek ismeretében megtervezni a megoldási útvonalat mind a táplálkozásban, mind az érintett életmód-területeken

és személyes mentorálással segítséget nyújtani a kivitelezésben.

Az emberek iránti hozzáállásomban alapvető fontosságú a tisztelet, az érdeklődés és az elfogadás.
Elemi szándékom, hogy segíteni tudjak személyre szabottan Neked is, ha hozzám fordulsz.

Küldetésemnek tekintem, hogy a szaktudásommal úgy tanítsalak meg helyesen táplálkozni, hogy azzal észrevétlenül válj tudatossá,
miközben visszanyered és gond nélkül fenntartod az egészségedet és élmény lesz számodra minden lépés, amit ezen az úton – eleinte a segítségemmel, utána önállóan – megteszel.

Milyen módszerrel dolgozom, mint funkcionális táplálkozás tanácsadó?

Mi különböztet meg másoktól – a Te szempontodból?

 

s

A módszerem nem termékek értékesítésére épül.

Nem termékek az alapvető eszközeim, nem termékértékesítéssel foglalkozom – tanácsadás bőrébe bújtatva.

Ugyanakkor van az a tápanyagokban hiányos állapot, amikor nem csak hogy javasolt, de létfontosságú bizonyos tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok pótlása a helyesen kialakított étrend mellett is.
Ezt minden esetben az állapotfelmérés eredménye szerint mérlegeljük.

Életszerű megoldásokra törekszem ...

… a Te egyéni adottságaidat (ízlésedet, lehetőségeidet, élethelyzetedet) figyelembe véve.

A természetes étrend híve vagyok, természetes receptekkel, egyszerű, hétköznapi ételekkel is könnyen megoldhatóan, kevés eszköz-igénnyel.

Konkrétumokat adok, nem csupán általános, sablonos táplálkozási tanácsokat. Az étrend komplexen tartalmaz recepteket, kategóriákba csoportosítva.

w

Személyre szabott törődés, ...

… egyéni mentorálás.

Osztatlan figyelmet és időt fordítok rád, veled foglalkozom a konzultációkon.

Fontos számomra, hogy Te mit gondolsz, mit tapasztalsz, bátran kérdezhetsz.

Felelősséget érzek irántad

Nem az a típus vagyok, aki egy szimpla étrenddel “letudja” a Neked való segítségnyújtást.

A gyakorlat mellett ismeretet, tudást is adok Neked, ami segíteni fog neked a tudatosság és a fenntarthatóság kialakításában.

Nálam számíthatsz a gyorsaságra.

A választott csomagodtól függően 24-48 órán belül válaszolok az emailben feltett kérdéseidre,

de a kapacitásom függvényében ez lehet csak pár óra is.

Mit mondanak rólam, akikkel már együtt dolgoztam?

{

Fazekas Alexandra

A legelső alkalommal Anna minden részletét feljegyezte a táplálkozási szokásaimnak, a következő alkalmon pedig már rá is világított azokra a dolgokra, amiket eddig rosszul csináltam. Olyan dolgokról van szó, amit alapnak vettem eddig…
Egyetlen egy új információt sem hagytam elveszni, hallgattam rá, nem volt veszteni valóm.

A fogyás azonnal megindult, nem volt egyetlen rossz éjszakám sem a program kezdete óta, energikusabb vagyok, mint valaha,  nincs ellenállhatatlan nassolási vágyam, ami előtte napi szinten többször is rámtört és a bőröm is csodaszép.

{

Papp Mariann

Anna kedves személyisége, a másokra való odafigyelése, az őszinte érdeklődő, barátságos természete magával ragadott. Hálás vagyok Neki, hogy megmutatta nekem az utat és adott egy lehetőséget a kezembe, hogy egészségesebben éljek és így neveljem a gyermekeimet is.

{

Nagy Krisztina

Nem volt olyan kérdés, amire ne kaptam volna választ, Anna nagyon alaposan próbált minél több tudást átadni.
Nagyon köszönöm a rendkívül kedves, megértő és támogató segítségét!

{

S. Fanni

A megismerkedésünk előtt már túl voltam jónéhány több-kevesebb lelkesedéssel végzett fogyókúrán, sőt, egy ideig a Candida-diétát is elszántan követtem, de egyiket sem tudtam hosszú távon fenntartani, így az eredményeiket is legfeljebb csak rövid ideig élvezhettem. Ebből az ördögi körből segített kitörni Anna. …

Végtelen türelmével, odaadásával, segítőkészségével és szüntelen bátorításával, biztatásával, nem mellesleg pedig magas szintű szakmai felkészültségével hétről hétre tudott új praktikus tanácsokat adni úgy, hogy a “félresiklásaim” (pl. a még mindig jellemző rendszertelen alvás) helyett mindig a pozitív megerősítésekre koncentrált, így egy pillanatra sem volt bűntudatom, ha valami nem egészen úgy sikerült, ahogy elterveztük.

Emellett a természetesség, az életszerűség volt az, ami Anna kedvességével párosulva még engem, az igazi anti-konyhatündért is hétről hétre rábírt a főzésre és mindenfajta konyhai kísérletezésre.

Miért fontos a mentorálás?

Meggyőződésem, hogy a táplálkozás terén akkor tudsz – szakértő személy segítsége mellett is – eredményt elérni és az elért eredményeidet élethosszig, gond nélkül fenntartani, ha az útmutatások betartása mellett tudásra is szert teszel.

A célom az, hogy úgy tanulj meg helyesen táplálkozni, hogy azt később önállóan, a segítségem nélkül is  nehézségek nélkül tudd alkalmazni, ne csak addig, amíg én támogatlak ebben.

Ezért fontos a mentorálás az első időszakban, hogy foghassam a kezed, hogy – bár a lépéseket Neked kell megtenned – a legkönnyebb legyen megtanulnod rutinosan járni ezen az új úton.
(Nem mellesleg, ha valamilyen egészségügyi kihívás miatt kell áttérned egy a szervezetedet támogató étrendre, akkor különösen fontos, hogy ezt ne csak ideig-óráig, kúraszerűen alkalmazd, hanem életvitel-szerűen.)

Éppen ezért nálam alap, hogy nem hagylak magadra egy rakás átadott információval, hanem heteken át támogatlak, segítelek, lépésről-lépésre mutatom az utat.

Válaszolok a kérdéseidre és ha nehézségbe ütköznél, segítek nem csak értelmezni azt, hanem átlendülni is rajta.

Ugyanígy alap részemről, hogy a számodra nyújtott gyakorlati segítség, a konkrét kivitelezési javaslatok mellett ellássalak azokkal az ismeretekkel, amikből tudni és érteni fogod a helyesen kialakított táplálkozás miértjeit, magyarázatait.

Az átadott tudásanyagok segítségével világos lesz előtted, mi mit okoz a szervezetedben, mely élelmiszerek az ellenségeid és melyek a barátaid.

Az ismeretekből tudást gyűjtesz, a tudásból pedig tudatosság alakul ki benned.

Ha pedig tudatossá válasz a táplálkozásban, helyes ismeretek alapján, az magát az egészséget fogja jelenteni számodra!

Pin It on Pinterest