fbpx

SALÁTÁZÓ mikrozöld

ültetőkészletek –

15% kedvezménnyel

Miért lettünk partnerek?

Amikor Bakonyi Orsi mikrozöldjeit  2018. januárjában felfedeztem, azonnal beleszerettem ebbe a műfajba és elhatároztam, ez bizony az én ablakpárkányomról sem hiányozhat!

Nem is elsősorban a növesztés élménye, a párkányon sorakozó zöldek szépsége és különlegessége miatt, hanem azért, mert tisztában vagyok vele, mekkora tápanyagdömpinget jelentenek ezek az apró növénykék, ha fogyasztjuk őket.

Elkezdtem követni Orsi munkásságát és hamar kiderült, a gondolkozásunkban, szemléletünkben nagyon sok közös vonás található.

Orsi eleinte gasztroblogot vezetett. A finomabbnál-finomabb receptekkel egyik fő célkitűzése az volt, hogy több zöldség kerüljön az emberek tányérjára. Ezzel azonnal tudtam azonosulni. 🙂

Emellett azután elkezdte kifejleszteni és mások számára is elérhetővé tenni a vegyszermentes növényi magokból növeszthető mikrozöld szetteket.

Kipróbáltam tehát én is a mikrozöld növesztést, aminek azóta is lelkes gyakorlója és haszonélvezője vagyok, családommal együtt.

S mivel úgy gondoltam, ezt a hasznosságot a tanácsadói munkám terén is nagyon sokakkal meg szeretném osztani, elkezdtünk együttműködésben gondolkodni.

Miért annyira fontosak a zöldségek és mellettük a mikrozöldek?

Funkcionális táplálkozás tanácsadóként a legjelentősebb természetes eszközkészletemet a zöldségek alkotják, saját táplálkozásomban is és a mások számára készített egyéni táplálkozási tervekben is.

Az ízekben, színekben és tápanyagokban gazdag funkcionális étrendünket hihetetlenül változatossá teszik a növényi táplálékok, hiszen megannyi fajta áll rendelkezésünkre és az elkészítési módra nézve is számos lehetőségünk kínálkozik.

A növényi forrásainkat ugyanakkor – legalább is ha figyelünk erre – időről-időre behatárolja a szezonalitás. Így például a nyári időszak gazdagabb salátafélékben, de kevesebb a káposztaféle és a gumós-, illetve gyökérzöldség.

Télen pedig inkább a friss salátákat, zöld leveleseket kell nélkülöznünk. Ennél fogva nyilván ingadozó a természetes forrásokból bevitt vitaminok, ásványi anyagok, fitotápanyagok mértéke is.

Van azonban megoldás, hogyan lássuk el magunkat és a családunkat az átmeneti évszakokban és télen is, de akár egész éven át kitűnő zöld leveles forrásokkal.

Az otthon növesztett mikrozöldek kitűnő és kézenfekvő formái ennek!

Mik azok a mikrozöldek és mitől különlegesen értékesek?

Amikor egy növényi magocska megfelelő feltételek közé kerül, növekedésnek indul. Az addig benne szunnyadó életerő felébred és elkezdi életre kelteni a növényt. Megjelenik először a csírakezdemény, utána a csíraszár, majd az első két apró levélke. Fajtától függően egy-két héten belül 5-10 cm magas száracskán már mutatkoznak a levélkék.

A növények ebben az állapotban tartalmazzák a legnagyobb mértékben és koncentrációban a rájuk jellemző ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, fehérjéket, enzimeket. Fitotápanyag tartalmuknak köszönhetően jelentős az antioxidáns hatásuk is. Ez a tápanyagtartalom a növény növekedésével csökken, hiszen a növény sokat felhasznál ebből ahhoz, hogy kifejlődhessen.

Amikor mindez ültető közegben történik, az így megjelenő növényi hajtásokat nevezzük mikrozöldeknek. Fogyasztásuk úgy történik, hogy késsel vagy ollóval levágjuk a hajtásokat az ültető közeg felett és tetszőlegesen – de semmiképp sem hőkezelve – felhasználjuk őket az ételeinkbe. Ha szüretelést követően azonnal fogyasztjuk őket, gyakorlatilag élő tápláléknak tekinthetők.

A mikrozöldek tápanyagösszetétele és tápanyag-mennyisége is kiemelkedő!

Rendszeres fogyasztásukkal rendkívül egyszerűen és gazdaságosan tudjuk biztosítani a szervezetünk változatos, természetes mikro-tápanyag ellátottságát. Ez pedig kimondottan előnyös télen vagy az átmeneti évszakokban.

Hogyan növessz mikrozöldet otthon?

A Salátázó mikrozöld ültetőcsomagok házhoz viszik a mikrozöld növesztés lehetőségét és előnyeit.

Orsi szettjeiben

– válogatott vegyszermentes magokat,
– környezetbarát ültetőtálcát,
– részletes vetési és növesztési útmutatót találsz és
– minden szükséges kelléket, amire szükséged lesz.

A szetteken túl pedig külön is vásárolhatsz vegyszermentes magokat, ültetőközeget, további szükséges kellékeket.

Pillants bele, milyen ültetőcsomagokból válogathatsz!

Mikrozöld ültetőcsomag – TURMIX

Mikrozöld ültetőcsomag – SALÁTAALAP MIX

Mikrozöld ültetőcsomag – FŰSZERES MIX

Mikrozöld ültetőcsomag – FODROS KEL MIX

Miért pont a Salátázó mikrozöld ültetőkészleteket ajánlom?

➡️ otthon termeszthetők az ablakpárkányon, egész éven át, mindig kéznél vannak

➡️ a támogató, funkcionális táplálkozásban értékes szereppel bírnak

➡️ garantáltan vegyszermentesek

➡️ frissek, élők, mert akkor szüreteled, amikor éppen fogyasztani kívánod

➡️ full extrás vitamin- és ásványianyag források, aminek minden évszakban, de a téli időszakban különösen nagy hasznát vesszük

➡️ szépek, illatosak, zamatosak és remekül változatosítják az étrendünket.

Szerezd be
kedvezményesen!

Orsival közösen kialakítottunk egy kuponkódot,
ami 15% állandó kedvezményt jelent számodra a Salátázó mikrozöld ültető készleteire, a mikrozöld magokra és kiegészítő kellékekre!

A kuponkód: TAPLALKOZONA

A termékkínálat a Salátázó weboldalán elérhető, ide kattintva.

15%-os kedvezmény tehát a Salátázó mikrozöld termékeire – rendelési értéktől függetlenül – a TAPLALKOZONA kuponkóddal!

FONTOS! Csak az itt található linken keresztül érvényesíthető a kuponkódos kedvezmény!

Élj a kedvezményes lehetőséggel – Neked hoztuk létre💝 – és természetesen élvezd a mikrözöldek nyújtotta előnyöket az egészséged terén!

Nézd meg Orsi receptjeit, ahonnan rengeteg inspirációt meríthetsz, hogyan tedd zöldségekkel, mikrozöldekkel még egészségesebbé a táplálkozásodat!

Plusz néhány ötlet saját receptjeimből, hogyan illesztheted be a mindennapos étkezésekbe a mikrozöldeket:

Tőkehalmájas tonhalkrém fodros kel mikrozölddel, friss zöldségekkel

Tojáskrém retek mikrozölddel, Éléskamra valódi barna kenyérrel

Töltött karalábé quinoával, brokkoli mikrozölddel

Vegyes reggeli tál napraforgó mikrozölddel

Pin It on Pinterest