fbpx

Ez a recept úgy született, hogy valami miatt felderengett bennem a régmúltból a túrós pite élménye. Gondolkodni kezdtem, hogyan oldhatnám meg liszt nélkül, egészséges összetevőkből. Mivel pizzára korábban már sikerült egy klassz, ráadásul túró-alapú lisztmentes verziót kitalálnom, nem volt nehéz ezt a pitét sem egészségesre formálni. Így született a túróhabos gyümölcsös álompite.

A receptben megadott mennyiség egy 25 cm átmérőjú, kör alakú tortaformához elegendő, ami kb 8 szeletre osztható.

Hozzávalók:

250 g házi túró vagy Ricotta

4 tojás

2 ek Eritrit vagy GAL Glicin

1 ek vaníliakivonat

Málna, eper, bogyós gyümölcs vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

1

A túrót tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a 2 ek eritritet és a vaníliakivonat felét.

2

A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy 2 fehérjét félreteszünk, két fehérjét pedig nagyobb tálban azonnal kemény habbá verünk. A sárgákat hozzáadjuk a túróhoz és alaposan elkeverjük.

A masszához óvatosan, könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük a két tojásfehérjéből felvert habot.

3

A tortaforma lapjára sütőpapírt szabunk, rátöltjük a túrós masszát és szép egyenletesen eloszlatjuk a kör alakú formán.

Előmelegített sütőben kb 15-20 percen át addig sütjük, amíg a teteje kissé megszilárdul.

4

Ekkor kivesszük a sütőből.

Felverjük a másik két tojásfehérjét a vaníliakivonat másik felével. A felvert habot egyenletesen ráhalmozzuk az elősütött túrós alapra, villával vagy késsel egyenletesen elkenjük.

5

Ízlés szerint dekoráljuk gyümölcsökkel, ezúttal én málnát és banánkarikákat használtam.

Viszatesszük a sütőbe és készre sütjük: addig, amíg a tojáshab aranybarnára sül.

Amikor kész, kivesszük. A tortaformáról levéve üvegtálra helyezzük, hagyjuk kihűlni és felszeleteljük.

Próbáljátok ki Ti is és fogyasszátok egészséggel!

Pin It on Pinterest