Március 15. az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, amikor az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról emlékezünk.
A kokárda mindannyiunk számára egyaránt ennek az ünnepnek a jelképe.
Idén készülök egy alkalomhoz illő desszerttel is, amit szeretnék veletek is megosztani.
Zamatos, kissé savanykás ízvilágú, ugyanakkor selymesen lágy krémdesszert, telis-tele értékes tápanyagokkal.
Mutatós, egészséges és fél óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
Fehér réteghez:
3 tojás sárgája
2 ek eritrit vagy GAL Glicin
250 g Mascarpone
1 dl kókusztejszín
1 kk GAL Magne-C vagy citromlé
Piros réteghez:
1 kis cékla
1 kis tálka magozott meggy (mirelit is lehet)
Zöld réteghez:
3 kivi + 1 kk spirulina por (opcionális)
Ha kazein- és/vagy tojás-intolerancia miatt kerülnöd kell ezeket az összetevőket, akkor a fehér krémet elkészítheted az alábbi hozzávalókkal is.
Kazein- és tojásmentes fehér réteghez:
400 ml kókuszkrém
100 ml fermentált kókuszjoghurt
fél citrom leve
3 ek glicin
1 ek útifűmaghéj
Elkészítés:
1
A tojássárgákat robotgéppel fehéredésig keverjük a glicinnel vagy eritrittel, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét.
Közben a kókusztejszínt a Magne-C-vel vagy citromlével szintén habbá verjük.
Amikor a mascarponés massza már krémes, szintén folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habbá vert kókusztejszínt.
Kazein- és tojásmentes összetevőkből:
A kókuszkrémet a 3 ek glicinnel és a citromlével kemény habbá verjük.
Beletesszük a növényi joghurtot, majd folyamatos robotgépes keverés mellett hozzáadjuk az útifűmaghéjat.
2
A piros réteg elkészítéséhez a céklát meghámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk és kevés kókuszzsíron 5 perc alatt kissé megdinszteljük.
Miután kihűlt, a meggyel együtt pürésre turmixoljuk.
3
A zöld réteghez meghámozzuk a kivit, felkockázzuk és a spirulina porral együtt (vagy anélkül) szintén pépesre turmixoljuk.
4
Kis üvegpohárkákat készítünk és szépen rétegezzük a színeket.
Alulra kerül egy réteg zöld püré, arra egy fehér krémes réteg, végül a tetejére egy piros céklás-meggyes réteg.
5
A legtetejét szintén nemzeti színűre díszítjük: a piros legfelső réteg közepére halmozunk egy pici fehér krémet kvázi kört formázva, úgy, hogy körben a piros szín látható maradjon.
Végül a fehér krém közepébe teszünk egy pöttynyi zöld pürét és kész is.
Ha március 15. alkalmából meglepnéd a családodat egy különleges és egészséges pohárdesszerttel, akkor ezt mindenképpen ajánlom kipróbálni!
Remélem, inspiráló volt számodra ez a recept!
Ha elérkezettnek érzed az időt, megérett benned az elhatározás, hogy a táplálkozásodat az egészséged szolgálatába állítsd, akkor örömmel segítek Neked!
Várlak szeretettel a funkcionális táplálkozás csomagjaim bármelyikére:
nézz szét itt a Táplálko-ZÓNA csomagok között,
illetve 60 perces konzultációra is tudsz jelentekzni!
Ha pedig szükségét érzed egy ilyen jellegű segítségnek és jól jönne a döntésedhez egy kötelezettség-mentes „kérdezz-felelek”, akkor
írj nekem bátran a hello@taplalkozona.hu email címre és igyekszem segíteni a döntésben is.