fbpx

Március 15. az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, amikor az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról emlékezünk.
A kokárda mindannyiunk számára egyaránt ennek az ünnepnek a jelképe.

Idén készülök egy alkalomhoz illő desszerttel is, amit szeretnék veletek is megosztani. 

Zamatos, kissé savanykás ízvilágú, ugyanakkor selymesen lágy krémdesszert, telis-tele értékes tápanyagokkal.
Mutatós, egészséges és fél óra alatt elkészül.

Hozzávalók:

Fehér réteghez:

3 tojás sárgája

2 ek eritrit vagy GAL Glicin

250 g Mascarpone

1 dl kókusztejszín

1 kk GAL Magne-C vagy citromlé

Piros réteghez:

1 kis cékla

1 kis tálka magozott meggy (mirelit is lehet)

Zöld réteghez:

3 kivi + 1 kk spirulina por (opcionális)

Elkészítés:

1

A tojássárgákat robotgéppel fehéredésig keverjük a glicinnel vagy eritrittel, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét.

Közben a kókusztejszínt a Magne-C-vel vagy citromlével szintén habbá verjük.

Amikor a mascarponés massza már krémes, szintén folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habbá vert kókusztejszínt.

2

A piros réteg elkészítéséhez a céklát meghámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk és kevés kókuszzsíron 5 perc alatt kissé megdinszteljük.

Miután kihűlt, a meggyel együtt pürésre turmixoljuk.

3

A zöld réteghez meghámozzuk a kivit, felkockázzuk és a spirulina porral együtt (vagy anélkül) szintén pépesre turmixoljuk.

4

Kis üvegpohárkákat készítünk és szépen rétegezzük a színeket.
Alulra kerül egy réteg zöld püré, arra egy fehér mascarponés krémes réteg, végül a tetejére egy piros céklás-meggyes réteg.

5

A legtetejét szintén nemzeti színűre díszítjük: a piros legfelső réteg közepére halmozunk egy pici fehér krémet kvázi kört formázva, úgy, hogy körben a piros szín látható maradjon.
Végül a fehér krém közepébe teszünk egy pöttynyi zöld pürét és kész is.

Ha március 15. alkalmából meglepnéd a családodat egy különleges és egészséges pohárdesszerttel, akkor ezt mindenképpen ajánlom kipróbálni!

Pin It on Pinterest